Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Costa del Azahar

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Streekinformatie

Costa del Azahar is een gebied met bijzondere contrasten. Langs de kuststrook,enkele kilometers landinwaarts domineren de sinaasappelplantages. Het binnenland is echter bergachtig. Landstreken vol historie en monumenten tonen plekjes die er nog net zo uitzien als honderden jaren geleden. Aan de 110 kilometer lange kust worden de stranden afgewisseld door rotsachtige baaien.

Bezienswaardigheden

Het oude fort op een schiereiland bij Peniscola blijft indrukwekkend. U kunt door de straten van de oude stad naar het in de 13e eeuw gebouwde kasteel wandelen. Oropesa del Mar bij Benicasim ligt schilderachtig aan de voet van de burcht. Morella,in het binnenland,is een oud plaatsje op een bergtop gelegen. Het ziet er s'avonds indrukwekkend uit wanneer het kasteel en de goed bewaard gebleven muren worden verlicht. Ten zuiden van de Costa del Azahar ligt de dynamische stad Valencia. De meeste bezienswaardigheden vindt u in de oude stadswijk: Serranostorens,de kathedraal,Sala Capitular en het paleis van de Marques de Dos Aguas. Valencia is beroemd om zijn keramiek. In Manises 8 km ten noordwesten van Valencia,zjn diverse pottenbakkerijen.Op de vlakte van Valencia staan duizenden sinaasappel en citroenbomen.

Activiteiten

Voor de watersport liefhebbers voldoende mogelijkheden,o.a. windsurfen,waterskiŽn en in Benicasim is een zeilschool. Golfclubs in Castellon de la Plana.

Plaats

Camping

E-mail

webm@ster