Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Costa Dorada

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Streekinformatie

De Costa Dorada is,met haar 216 kilometer lange kuststrook,bekend om de brede zandstranden. De toeristencentra aan de Costa Dorada zijn nog niet zo lang geleden ontstaan rondom de oude visserswijken.

Bezienswaardigheden

Het binnenland biedt vele attracties. De Ebro delta,een natuurpark waar allerlei vogelsoorten o.a. flamingo's in de duinen en moerassen leven. Er wordt rijst verbouwd op het vlakke akkerland,een ideaal terrein voor fietstochten. Ook de wijnstreek,de Prioraat,is zeker een bezoek waard. Deze streek omvat zeven kleine dorpen:Poboleda,Gratallops,Porrera,La Morera,Torroja,La Vilella Baixa en een deel van Bellmunt. Hier kunt u de gastronomie van de streek goed leren kennen en alle wijnen van het Prioraat proeven. Breng een bezoek aan de middeleeuwse stadjes en kloosters die schitterend gelegen zijn in het achterland van de Costa Dorada. Een interessante dagexcursie is de route via Vila-rodona,Montblanc,Poblet en Valls. De historische stad Tarragona is de hoofdstad van de gelijknamige Catalaanse provincie. Zij ligt schilderachtig op een heuvel boven de Middellandse Zee,waarvan het hoogste punt wordt ingenomen door de kathedraal. Barcelona is beroemd om de werken van Gaudi,de Ramblas en de vele musea. Sitges is een schilderachtige badplaats waar vele kunstenaars woonden. In het museum Cau Ferrat en Maricel del Mar zijn tentoonstellingen van Catalaanse schilders te zien.

Activiteiten

Watersportmogelijkheden te over,o.a. windsurfen,zeilen,zeil- en motorbootverhuur. Er zijn ca. 10 jachthavens aan de Costa Dorada. Bij Reus en in Sitges liggen golfclubs. In Vila-seca (Salou) vindt u het spannende pretpark Universal Studio's Port Aventura.

Plaats

Salou

Miami Playa

Miami Playa

Camping

Cambrils-Park

Marius

Els Prats

E-mail

Cambrils-Park

Marius

Els Prats

webm@ster