Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Costa de Cantabria

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Streekinformatie

De Costa de Cantabria maakt deel uit van de autonomische provincie Cantabria. Het beschikt over een kustlijn van ongeveer 200 kilometer met prachtige brede zandstranden. Het binnenland is zeer gevarieerd. Dit noordelijke gedeelte van Spanje wordt ook het "Groene Spanje" genoemd. Het klimaat -wat onder invloed staat van de Atlantische oceaan- zorgt voor een veelzijdige vegetatie. Het massatoerisme kent men hier niet. De stad Santander is het bruisende middelpunt van deze kust.

Bezienswaardigheden

In het binnenland vindt u het gebergte Picos de Europa,met als hoogste top de Torre del Cerredo (2648m). Via een kabelbaan kan men tot een hoogte komen van 1847m. Niet ver van Suances ligt het middeleeuwse plaatsje Santillana del Mar. Hier staat een kerk uit de twaalfde eeuw en lokale souvenirswinkeltjes. Vlakbij Santillana del Mar ligt de grot "Cuevas de Altamira" met historische rotstekeningen. Het Nationale Park Cabárcena beslaat een groot oppervlakte waarin vele diverse diersoorten leven. De stad Santander heeft een breed zandstrand en in de namiddag is het aardig vertoeven in "Peninsula Magdalena",een groot park met een kleine dierentuin,vele bars en restaurants.

Activiteiten

De golven van de Atlantische Oceaan zorgen voor ideale omstandigheden voor het golfsurfen. Het gebied leent zich uitstekend voor afwisselende fietstochten. In Alto Campóo zijn diverse gemarkeerde wandelroutes. Een 18- en 9- holes golfbaan vindt u in Santander.

Plaats

Camping

E-mail

webm@ster