Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Torrevieja.

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Torrevieja.

Torrevieja vertaald betekent oude of bejaarde toren. Deze toren gelegen aan de noordzijde van de stad is ook een oude Moorse verdedigingstoren van waaruit men de zee goed kon overzien. Ze is recentelijk gerestaureerd en mede door haar pas aangelegde mooie tuinen een zeer geliefde plek van bruidsparen om foto's van hun huwelijksdag te maken met de Middelandse Zee als achtergrond.

Volgens de medische wetenschap is Torrevieja door haar twee natuurlijke zoutmeren gelegen aan de noord- en de zuidkant een van de gezondste plaatsen ter wereld, en dagelijks ondervinden vele mensen die lijden aan Psoriasis, Astmatische- en Reumatische aandoeningen de voordelen van een leven in en rondom Torrevieja. Het heerlijke winterklimaat met op de dag temperaturen van 16 tot 21 graden Celsius alsmede 320 zonnige dagen per jaar dragen zeker een steentje bij aan ieders gezondheid en levensvreugde.

Torrevieja is trots op zijn straatmarkt, een van de grootste van heel Spanje. Elke vrijdag komen er mensen vanuit plaatsen kilometers ver, naar Torrevieja's weekmarkt voor hun verse groente en fruit zo van het land. Veel toeristen komen met een andere doeleind namelijk 'koopjesjagen'een heerlijke bezigheid. Dichtbij de haven vindt u elke avond de ambachtsmarkt. Hier kunt u, uw handgemaakte juwelen, houtsnijwerk uit Afrika en zelfs lederwaren kopen tegen een fractie van de prijs die u bij ons thuis betaald.

Webm@ster