Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Costa Brava

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Streekinformatie

De Costa Brava bestaat grotendeels uit grillig gevormde rotsen. Er tussenin liggen pittoreske vissersplaatsjes en stadjes met mooie zandstranden. Er bestaat een grote variatie in natuur en omgeving. Het achterland van de Costa Brava is rijk aan pijnboombossen. De bergen die de kust omzomen,vormen een afwisselend landschap. Vanuit uw vakantieoord kunt u interessante tochten door het binnenland ondernemen: naar Romeinse ru´nes,eeuwenoude stadjes,interessante musea (bv. het Dali museum in Figueres) en oude kloosters. Girona bezit een van de fraaiste oude wijken van Catalunya. De wereldstad Barcelona kunt u tijdens een dagtocht bezoeken.

Bezienswaardigheden

In Ampurias vindt u uitgestrekte Griekse en Romeinse ru´nes op een heuvel aan zee. Hier zijn villa's en een amfitheater blootgelegd. Vanuit Rosas 15 km landinwaarts ligt Castello d'Empuries waar de mooie gebouwen die door de stad verspreid liggen,getuigen van een glorieus verleden. Het schilderachtige Cadaques heeft zijn oorspronkelijke charme behouden. Het huis van de Spaanse schilder Salvador Dali bevindt zich in het nabijgelegen Port Lligat. In het uit de 14e eeuw daterende Toroella de Montgri ligt het in renaissance-stijl gebouwde Palacio Marques de Robert met een indrukwekkend binnenhof. Ten noordoosten op de Montgri kunt u het kasteel de Toroella bewonderen. Toroella is een vlak gebied met rijstvelden. U rijdt via de oude stad Pals naar Begur,mooi gelegen op de steile kust met de vele wachttorens. In de omgeving van Begur en Palafrugell vindt u prachtige baaien. Ripoll ligt verder het binnenland in en heeft als interessante bezienswaardigheid het 11e eeuwse klooster van Santa Maria. Ten noorden van Ripoll ligt Ribes de Freser,van waaruit u een adembenemende tocht kunt maken in de cremallera,een tandradbaan,die u naar het plaatsje Nuria brengt.

Activiteiten

De sport die het meest beoefend kan worden,is vanzelfsprekend de watersport: windsurfen,waterskiŰn,zeil- en motorboot verhuur. In Pals is een golfclub. Voor Deltavliegen kunt u terecht in Ampuriabrava.

Plaats

Blanes

Camping

Bella Terra

E-mail

Bella Terra

webm@ster