Make your own free website on Tripod.com

SpanjeSite
Costa Blanca

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Costa Blanca.

De kusten aan de zuidkant van de Costa Blanca worden aan de westkant beschermd door de bergen van Crevillente en het goede klimaat zorgt voor het perfecte winterweer in deze streek. Ze draagt bij aan de optimale condities voor de agricultuur, denk eens aan de wereldberoemde Valenciaanse sinaasappels en citroenen. Maar ook ingredienten voor salade's zoals artisjokken en asperges of overheerlijke fruitsoorten zoals perziken, nectarines, manderijnen en kiwi's groeien hier in overvloed.

Maar haar echte bekendheid in Europa dankt dit gebied aan haar overheerlijke visspecialiteiten. De grootste visvloot van Spanje, gestationeerd in Santa-Pola vist de Middelandse Zee af op zoek naar de beste producten die er te vangen zijn en in Santa-Pola zelf heeft men de modernste visafslag van Europa. Zij staat bekend als de afslag waar je Gamba's. Kreeft en Krab koopt.

Vanuit Santa-Pola een stukje zuidelijker en net voor Torrevieja vindt u Guardamar.In het oude stadsdeel van deze plaats torent het van eeuwen terug daterende Moorse verdedigingsfort hoog boven de stad uit.Het strand bij Guardamar is ca. 17 kilometer lang en heeft zacht glooiende duinen van fijn zand naar zee.

Webm@ster