Make your own free website on Tripod.com

FrankrijkSite
Frankrijk
Alpen
Ardèche
Provence
Côte d'Azur
Corsica


Naar welk deel van Frankrijk gaat uw voorkeur uit?

Ten oosten van de Rhõne liggen van noord naar zuid de indrukwekkende bergmassieven van de Alpen. In hun midden ligt de hoogste bergtop van Europa,de 4807m. hoge Mont Blanc. Op dit moment zijn er vier grote natuurreservaten en zijn er 28 beschermde natuurgebieden, o.a. het plateau van de Vercors.

De Ardèche is één van de meest bezochte streken van Frankrijk. Zij dankt haar naam aan de rivier de Ardèche die door een imposante kalksteenkloof stroomt. De voornaamste attractie van deze streek is dan ook zeker de "Gorges de l'Ardèche".

De Romeinen hebben hun stempel op de Provence gedrukt,overal komt u overblijfselen uit de Romeinse tijd tegen. In Vaison-la-Romaine vindt u overblijfselen uit deze tijd en in Orange staat het mooiste Romeinse theater van Frankrijk.

De naam Côte d'Azur is wellicht misleidend. Zonder de heuvels rondom Nice,die in zee uitlopen,zou men bijna vergeten dat 80% van de Alpes-Maritimes bergland is. De Côte d'Azur biedt een rijkdom aan natuurschoon,met o.a. het Nationale Park Mercantour.

Het Île de beauté,steil uit zee oprijzend hooggebergte met prachtige baaien,pittoreske dorpjes en vooral veel natuurschoon. Een stukje Frankrijk met een compleet eigen identiteit. "Contrast" is hier het sleutelwoord.