Make your own free website on Tripod.com

FrankrijkSite
Provence

Home

Frankrijk
Alpen
Ardèche
Provence
Côte d'Azur
Corsica

Streekinformatie

De Romeinen hebben hun stempel op de Provence gedrukt,want overal wordt nog herinnerd aan deze tijd. In Vaison-la-Romaine zijn overblijfselen uit de oudheid en in Orange staat een mooie triomfboog en een Romeins theater. Hier wordt in juli een groot muziekfestival gehouden. De ruïnes van Glanum,een Romeinse stad met forum,tempel,thermen en triomfboog voor Ceasar,vindt u in Saint Rémy. In Arles liggen het antieke theater en de grote arena. Arles is ook de stad van de zonnebloemen en Vincent van Gogh. De Provence is een streek met talloze schilderachtige dorpjes.

Bezienswaardigheden

Een Romeinse bezienswaardigheid die tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt,is de arena van Nimes. Een aardige route is de "Route des Vins" langs de wijnen van de Gigondas en de Chateauneuf-du-Pape. In de Provence kunt u ook in de voetsporen van Napoleon treden door de Route Napoléon tussen Golfe Juan en Digne,met zijn vele haarspeldbochten,te verkennen. Digne is een aardige stad aan deze route. De Romeinen hielden al van deze fraaie stad waar de lavendel zo karakteristiek is.

Activiteiten

De Provence met zijn eeuwenoude traditie,schilderachtige dorpjes en rotsachtige bergtoppen is een paradijs voor wandelaars. Andere sportactiviteiten zijn o.a. golfen,paardrijden,met de kayak varen op de Verdon,mountain-biken over de bergruggen van het Nassif du Lubéron en deltavliegen boven de Durance.