Make your own free website on Tripod.com

FrankrijkSite
Corsica

Home

Frankrijk
Alpen
Ardèche
Provence
Côte d'Azur
Corsica

Streekinformatie

Île de Beauté ofwel het eiland van de schoonheid zoals Corsica vaak liefkozend wordt genoemd is het op drie na grootste eiland in de Middellandse Zee. Met een ruig en wild landschap,vaak omschreven als een bergmassief in zee,schieten superlatieven tekort om de enorme natuurlijke schoonheid te omschrijven. Verlaten baaien met prachtige zandstranden,azuurblauw water en grillige rotspartijen wisselen elkaar af. Pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan met het hooggebergte als achtergrond. Corsica neigt qua taal en uitstraling meer naar het Italiaanse dan het Franse,echter Corsica wordt zeker tekort gedaan als men aan de eigen identiteit voorbij zou gaan. Sinds 1769 hoort het eiland bij Frankrijk nadat het enkele eeuwen onder bestuur van de Italiaanse steden Genua en Pisa stond. De laatste jaren komt Corsica als toeristische betemming steeds meer in trek. Ferryboten onderhouden regelmatige diensten op o.a. Calvi,Ile Rousse,Bastia en Ajaccio en de verblijfsaccommodaties zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Desondanks biedt Corsica de vakantieganger nog steeds een enorme rust en ongereptheid.

Bezienswaardigheden

Ile Rousse is een belangrijke vakantiebestemming en ferryhaven. De plaats dankt haar naam aan de granietroze rotsen voor de kust. Calvi is een wat grotere plaats,heeft een historische citadel en een bijzonder gezellige jachthaven. Aan de westkant van het eiland ligt de prachtige Golf van Porto. Het haventje van Porto wordt gedomineerd door een oude wachttoren. Verder naar het zuiden liggen de rotsformaties van Les Callanches,een bijzonder grillige speling van de natuur. Ajaccio is de belangrijkste stad van het eiland en is de geboortestad van Napoléon. U kunt hier ondermeer zijn geboortehuis in de reu Saint-Charles bezoeken. Bonifacio op de zuidpunt is spectaculair gelegen op rotskliffen die boven de zee uitsteken.

Activiteiten

Het binnenland en de kustroutes lenen zich uitstekend voor gevorderde wandelaars en fietsers. Aan de kusten kunnen diverse watersporten worden beoefend zoals waterskiën, windsurfen, zeilen, zwemmen en duiken. Tevens kunnen op diverse plaatsen boottochten langs de indrukwekkende kusten worden ondernomen.