Make your own free website on Tripod.com

FrankrijkSite
Côte d'Azur

Home

Frankrijk
Alpen
Ardèche
Provence
Côte d'Azur
Corsica

Streekinformatie

De naam Côte d'Azur is wat misleidend. Zonder de heuvels rondom Nice,die in zee uitlopen,zou men bijna vergeten dat 80% van de Alpes-Maritimes bergland is. De streek is rijk aan natuurschoon,met o.a. één van de zes natuurparken in Frankrijk: het Nationale Park Mercantour. De côte d'Azur heeft ook een Italiaanse sfeer,met name de streek rondom Nice. Daarnaast is de 120 km. lange kuststrook van de Côte d'Azur één van de meest aanlokkelijke kustgebieden van Frankrijk. Aan de kust vindt u verschillende paleizen en villa's uit de Belle Epoque. De fantasie en weelde van deze bouwstijl vindt u terug in de maharadjahpaleizen,sprookjeskastelen en Italiaanse palazzo's.

Bezienswaardigheden

De oudste tuin van de Côte d'Azur ligt verscholen achter de oude kloostermuren van Cimiez in Nice. Hier zijn de middeleeuwse bedden van fruitbomen en geneeskrachtige planten vervangen door gazons en bloemperken. In het woeste achterland liggen parken en uitgestrekte wouden en zijn er meer dan 4.000 km. wandelpaden aangelegd.

Activiteiten

De Côte d'Azur is een paradijs voor golfspelers. Zo zijn er vele golfbanen,merendeels 18- holes banen. Verspreid over de Côte d'Azur liggen talloze watersportcentra,waar men de meest uiteenlopende watersport activiteiten kan beoefenen.