Make your own free website on Tripod.com

FrankrijkSite
Alpen

Home

Frankrijk
Alpen
Ardèche
Provence
Côte d'Azur
Corsica

Streekinformatie

Ten oosten van de Rhõne liggen van noord naar zuid de indrukwekkende bergmassieven van de Alpen. In hun midden ligt de hoogste bergtop van Europa,de 4807m. hoge Mont Blanc. Op dit moment zijn er een viertal grote natuurreservaten en zijn er twee andere gepland. Overal zijn wandelpaden uitgezet en het gebied is ideaal voor tourfietsers. Daarnaast is er het culturele erfgoed dat via de middeleeuwen,de Romeinse overheersers en de Karolingers teruggaat tot de prehistorie.

Bezienswaardigheden

De plaatsen Val d'Isère en Tignes zijn vooral bekend als wintersport plaatsen. Een mooie tocht is de weg naar de Col de I'Iséran. Boven op de Col staat de Chapelle de I'Iséran,gebouwd door de architect Novarina. Chamonix is een kuuroord en uitgangspunt voor bergtochten. Deze wereldberoemde, mondaine toeristenplaats ligt aan de voet van de Mont Blanc. Indrukwekkend is de tocht door de Vallée de Chamonix,die in het oosten door de bergketen van de Mont Blanc,met zijn geweldige gletsjers,en in het westen door de "Aguilles Rouges" wordt ingesloten. In Chamonix zijn diverse bergbanen,waaronder één van de langste ter wereld die Chamonix,in twee etappes met het Italiaanse Courmayeur verbindt.

Activiteiten

De Alpen zijn een prima gebied voor wandeltochten. In de meeste plaatsen zijn meerdere wandel- en fietsroutes uitgezet,zo is er o.a. de Mont Blanc rondtocht. In Chamonix is een uitgebreid sportcentrum met o.a. zwembaden. In deze plaats kunt u,onder begeleiding,parasailing beoefenen. In Val d'Isère en Chamonix zijn er tevens wildwatersport mogelijkheden.

webm@ster