SpanjeSite
Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Naar welk deel van Spanje gaat uw voorkeur uit?

Het landschap is veelzijdig. Een kustlijn van 200 km met prachtige brede zandstranden die nooit overvol zijn,groene natuur en grillige bergketens. De stad Santander is het middelpunt van deze kust. Men kent geen massatoerisme en staat daarom in schril contrast met de andere Costa's. Het is een ideaal gebied voor diegenen die houden van natuur en een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van diverse tochten.

De Costa Brava -geografisch begrensd door de Middellandse Zee en de PyreneeŰn- is de benaming voor de kust langs de provincie Girona in Catalu˝a. De 200 km lange kust strekt zich uit tussen de Franse grens en Blanes en wordt gekenmerkt door zandstranden, afgelegen baaien,rotskusten,Romeinse ru´nes en authentieke vissersdorpjes.Barcelona is de historische hoofdstad van Catalu˝a en het dynamische middelpunt van de Costa Brava en de Costa Dorada.

De Costa Dorada met haar goudgele stranden begint ten zuiden van Barcelona en eindigt bij Tarragona,waar het pretpark "Port Aventura" zich bevindt. De kustweg slingert zich langs levendige badplaatsen vol vertier waar zich altijd wel een romantisch centrum bevindt. Meer het binnenland in kunt u achter de wijngaarden het unieke bergklooster van Monsterrat bezoeken en andere monumenten van middeleeuwse bouwkunst. En wat dacht u van een bezoek aan de Ebro Delta,een natuurpark waar allerlei vogelsoorten o.a. flamingo's in de duinen en moerassen leven.

De kust van de Oranjebloesem,is een gebied met bijzondere contrasten,wat u op zoek naar meer dan alleen de toeristenbestemmingen al gauw zal ontdekken. Aan de 112 km lange kust wisselen stranden zich af met rotsachtige baaitjes op punten waar de uitlopers van het Iberisch gebergte de Middellandse Zee bereiken. Het binnenland is bergachtig en woest. Landstreken vol historie en monumenten tonen plekjes van buitengewone schoonheid die er nog net zo uitzien als honderden jaren geleden.


Homepage

webm@ster