SpanjeSite
Spanje algemeen

Home

Spanje
Costa de Cantabria
Costa Brava
Costa Dorada
Costa del Azahar
Campings
Port Aventura
Spanje algemeen
Costa Blanca
Alicante
Murcia
Elche
Torrevieja.
Links

Een stukje spaanse geschiedenis.

Spanje een land met een overweldigende, geschiedenis, een land van zonneschijn, vriendelijke behulpzame en met honderden kilometers schitterende zandstranden.

Aan de noordkant de prachtige Pyreneen, aan de zuidkant begrensd door de mooie Sierra Nevada is het een land dat door de eeuwen heen onweerstaanbaar is gebleken voor veel andere machtige landen om zich heen te vestigen. Denk aan de romeinen, de Phoeniciers, de Cartageniers en niet te vergeten de Moren.

Elk van deze culturen heeft vele historische sporen in Spanje achtergelaten. In latere eeuwen werd Spanje zelf een machtig-en groot land, wat zich uitstrekte van Latijns-Amerika tot Afrika en veel van de schatten en gebouwen uit deze Spaanse Glorietijd zijn nu nog even spectaculair als toen.

Spanje kent vele beroemde oude steden Toledo, Sevilla, Cadiz, Segovia, Pamplona en vele anderen waaronder Cartagena.

Door de eeuwen heen was Cartagena de marinehaven van Spanje. Het was ook Cartagena vanwaar de Armada vertrok.

Heden is Cartagena een belangrijke marinecentrum van Spanje en in de haven zelf kunt u de eerste onderzeeboot ooit gebouwd bezoeken.

Intrigeert het Spaanse verleden u, dan moet u beslist het schitterende Alhambra Paleis, gebouwd door de Moren, in Granada gaan bezichtigen.

Spanje is Europa's op drie na grootste land met ca. 40.000.000. inwoners, het is al meer dan 20 jaar een westerse democratische moderne monarchie met Koning Juan Carlos en Koningin Sophia aan het hoofd.

Zo is Spanje ook een volledig en gewaardeerd lid van de E.E.G., heeft het een netwerk van snelwegen dat de rest van Europa aan Spanje verbindt en vele internationale vliegvelden met directe vluchten door heel Europa. Het is ook de nummer 1 bestemming voor meer dan 50.000.000. vakantiegangers per jaar, waarvan 1.000.000 mensen hier hun eigen woning hebben.

webm@ster